Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Jungheinrich ve firmě Henkel
Průjezdné sklady se třemi uličkami s WMS

Náš systém pro řízení skladu použitý ve společnosti Henkel

Společnost Henkel, výrobce slavných značek jako Persil, Schwarzkopf nebo Pritt, je lídrem na ruském trhu. Efektivní distribuční centrum v ruském Permu bylo postaveno během náročných zimních podmínek. Kratší přepravní trasy zajišťují větší udržitelnost.

Sklad a výroba ve společnosti Henkel v Rusku je nepřetržitě v provozu. Za účelem optimalizace logistického procesu byl v ruském Permu postaven výškový sklad s kapacitou asi 20 000 palet. Toto řešení, díky své blízkosti k výrobnímu prostoru a vyšší efektivitě přepravních tras, také šetří emise CO2. Jedním z nejvážnějších výzev během projektu byla příslovečná ruská zima. Aby byly dodrženy všechny termíny, vyžadoval projekt extrémně přesné plánování.

Alexey Shilo
vedoucí logistiky, Henkel Russia Laundry & Home Care

„Excelentní management a kreativní řešení, bez ohledu na náročnost úkolu, jsou základní vlastnosti spolupráce se společností Jungheinrich.“

Průjezdné sklady se třemi uličkami s WMS

Základem logistického centra s rozlohou 12 500 metrů čtverečních je průjezdný sklad se třemi uličkami s kapacitou skoro 20 000 palet, skladovací výškou 26 metrů a 10 úrovněmi skladování.
K zajištění nepřetržité výroby a skladování byl zaveden systém WMS. Ten spravuje jak manuální, tak automatické činnosti ve skladu. Jeho zavedení znamenalo, že dynamické řízení vychystávací stanice a proces doplňování byly co nejvíce přizpůsobeny požadavkům zákazníka.
Kvůli optimalizaci logistických procesů byly zkráceny přepravní trasy o několik stovek tisíc kilometrů a emise CO2 byly sníženy o 366 tun za rok.

Kreativní řešení bez ohledu na obtížnost úkolu

„Důležitým kritériem při výběru pro nás bylo to, že náš partner musí být maximálně flexibilní, aby bylo možné splnit náročné požadavky společnosti Henkel. To zahrnuje plnění nejvyšších bezpečnostních norem a respektování krátkých projektových termínů. Navíc musí být také v příslušné úrovni udržen i finanční aspekt,“ říká Alexey Shilo, vedoucí logistiky pro společnost Henkel v Permu. A dále pokračuje: „Společnost Jungheinrich má silný tým, který pracuje za obtížných a dokonce extrémních podmínek. Pro práci společnosti Jungheinrich je typický vynikající management, koordinace projektu jako celku, přísné dodržování projektových termínů a kreativní řešení i těch největších problémů.“

Máte otázky?