Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Jungheinrich ve firmě Meyer Logistik
Meyer Logistik s.r.o.

Zrychlení a zlehčení práce elektrickými paleťáky

Řidičům chladírenských vozů společnosti Meyer Logistik s.r.o. podstatně ulehčují nakládku a vykládku elektrické paletové vozíky Jungheinrich EJE 114i, které jsou vybaveny integrovanou lithium-iontovou baterií a vestavěným nabíječem. Jsou lehké a kompaktní, nesnižují kapacitu pro přepravu.


Zadání

Společnost Meyer Logistik s.r.o. byla založena v roce 1996 a zaměstnává cca 70 zaměstnanců. Je českou pobočkou německé společnosti Ludwig Meyer GmbH & Co. KG. Její hlavní činností je přeprava a rozvážka potravin pod teplotní kontrolou (mražené, čerstvé, suché, ovoce + zelenina) v ČR a EU. Firma provozuje cca 35 kamionů (tahač + návěs na 33 palet) + 20 rozvážkových vozidel s kapacitou 12, 15, 18 a 21 palet. Vozíky Jungheinrich EJE 114i bývají umístěny v zadní části nákladového prostoru rozvážkových vozů. „Rozhodli jsme se pro jejich pořízení, protože jsme chtěli řidičům rozvážkových vozidel ulehčit jejich práci. Dříve používali ruční paletové vozíky. Elektrické paletové vozíky ulehčují a zrychlují nakládku a vykládku zboží,“ popsal impulz k pořízení této techniky jednatel společnosti Meyer Logistik s.r.o. Petr Strnad.

Pořízení vozíků EJE 114i znamená nejen zlepšení a ulehčení pracovních podmínek pro stávající řidiče, ale také motivační bonus pro případné nové řidiče. „Na větší hodnocení je dost krátká doba. Jedním z důležitých faktorů pro pořizování dalších elektrických paletových vozíků bude jejich spolehlivost a náklady na opravy nad rámec servisní smlouvy. Každopádně spolupráci s Jungheinrichem jsme si zvolili na základě dlouholeté spolupráce a spokojenosti,“ řekl Petr Strnad.

Řešení

Měli jsme možnost mluvit i s řidičem jednoho z rozvozových vozů a zeptat se ho na jeho zkušenosti s vozíkem EJE 114i. „Závoz vozíkem někdy znamená přemístit několik palet na vzdálenost klidně stovek metrů. Například zásobování fastfoodového řetězce v obchodním centru znamenalo přemístit osm palet, někdy velmi těžkých, na zhruba 300 metrů tam a zpět. Díky elektrickému vozíku nejsem z manipulace unavený, nebolí mě ruce,“ uvedl řidič Tomáš Toul, který si pochvaluje i proces nabíjení. Tyto vozíky je možné snadno a rychle nabíjet i na rampách, kde řidič vykládá nebo nakládá. Lithium-Iontové baterie totiž umožňují mezidobíjení. Stačí tedy, aby po nakládce/vykládce řidič zapojil vozík na několik minut do zásuvky ve skladu či v návěsu a než si vyřídí papíry, vozík se dobije. Lithium-iontové baterie mají velmi dlouhou životnost, což Jungheinrich garantuje zárukou 5 let. Výhodou je také to, že odpadají práce související s údržbou baterie. Vozíky jsou vždy připraveny k použití díky rychlému nabíjení a mezinabíjení.

Petr Rejmánek, odborný poradce společnosti Jungheinrich (ČR), k tomu řekl: „Lithium-iontové baterie jsou bezúdržbové. Ve firmách, kde mají manipulační techniku jen s tímto typem baterií, odpadají náklady na personál, který musí udržovat olověné, respektive elektrolytické baterie, jakož i náklady na náročnou nabíjecí infrastrukturu, například na prostory k nabíjení, odvětrávání a podobně.“

Petr Strnad
CEO v Meyer Logistik s.r.o.

"Chtěli jsme ulehčit práci řidičům, kteří používali ruční vozíky. Elektrické vozíky usnadňují a urychlují nakládku a vykládku zboží."

Výhody

Řidiči v provozech oceňují rovněž bezpečnost techniky a také pohodlí, které přináší, i když je cesta do kopce nebo z kopce. „Vozík na rampě zastaví, takže nehrozí jeho samovolný pohyb jako u ručního paleťáku. Často vykládáme na chodníky s dlažbou a podobně, kde je práce s elektrickým vozíkem výrazně jednodušší, rychlejší a bezpečnější. S elektrickým vozíkem jsem spokojený,“ řekl Tomáš Toul. Řidič už nemusí náklad tahat vlastní silou. Má efektivního pomocníka EJE 114i, který mu usnadňuje práci. Nově vyvinutá hlavice oje je optimálně přizpůsobena ergonomickým potřebám řidiče. Zřetelná barevná systematika i tvarová tlačítka na ní slouží pro intuitivní obsluhu. Sklon rukojeti je optimálně přizpůsobený držení ruky řidiče. Manévrování s vozíkem je možné i se svisle postavenou ojí při snížené rychlosti pojezdu.

„Vozík EJE 114i je doporučován do firem, kde chtějí zvýšit efektivitu vykládek a nakládek. Na korbě vozů skutečně nepřekáží. Jedná se tedy o atraktivní produkt. Spojuje v sobě robustní konstrukci a hospodárnost elektrických, ručně vedených nízkozdvižných vozíků s přednostmi lithium-iontové technologie,“ popsal Petr Rejmánek.

Meyer Logistik v kostce:

Chcete také zvýšit bezpečnost a výkon?

Kontaktujte nás!

Čelní elektrický vozík EFG

PRODEJ

E-mail: prodej@jungheinrich.cz

Kontaktujte nás

Další případové studie


Máte otázky?