Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
STROS - uvodni

Automatický skladovací systém pro tyčový materiál ve firmě STROS

S cílem úspory místa jsme ve firmě STROS – Sedlčanské strojírny, a.s. nainstalovali automatizovaný vertikální skladovací systém pro ukládání tyčového materiálu. Díky němu je možné materiál uskladnit v těsné blízkosti výroby, čímž došlo k úspoře místa, nákladů na manipulaci a lidské zdroje.

Automatizovaný vertikální skladovací systém je určen pro ukládání tyčového materiálu. Zvedací manipulátor vertikálního skladu LongSpan Tower provádí vnitřní přesuny manipulačních jednotek mezi ukládacími pozicemi ve skladovací věži a předávacím místem. Předávací místo je v ergonomické výšce. Konstrukce předávacího místa umožňuje manipulaci materiálu pomocí jeřábu. Předávací místo lze vybavit snímači zatížení pro přesnou informaci o hmotnosti materiálu na manipulační jednotce. Dotykový displej ovládacího panelu skladovacího zařízení poskytuje diagnostické a provozní informace a umožňuje přivolávat nebo odesílat kontejnery prostřednictvím jejich čísla.

Milan Škorpa
ekonomický ředitel ve společnosti STROS - Sedlčanské strojírny, a.s.

"Díky nové věži máme veškerý materiál v těsné blízkosti výroby, čímž jsme zredukovali náklady na manipulaci a lidské zdroje."

Vyšší úroveň řízení skladovacího systému nabízí modul Ovládací software, který, mimo obvyklé funkce pro řízení toků skladovaných položek, poskytuje i vizualizace a informace, specifické pro skladování ve vertikálním skladovacím systému. Bezpečnost obsluhy při práci se zařízením je zajištěna systémem světelných a mechanických bezpečnostních bariér.

Podívejte se, jak funguje vertikální zakladač pro tyčový materiál:

Podívejte se na fotky z realizace:

Základní specifikace:

Externí hloubka systému

5.360 mm

Externí šířka systému

7.940 mm

Externí výška systému

8.980 mm

Počet kontejnerů

29 ks

Nosnost kontejneru

3.000 kg

Celková kapacita skladu

87.000 kg

Celková hmotnost plně zatíženého stroje

108.000 kg

Vnitřní hloubka kontejneru

800 mm

Vnitřní délka kontejneru

6.500 mm

Přízdvih v předávacím místě pro odebírání vozíkem.
Snímače zatížení jsou nainstalovány pod předávacím stolem a zobrazují hmotnost každého kontejneru. Díky tomuto použití skladovací systém obsahuje bezpečnostní vybavení, které automaticky zastaví stroj v případě přetížení jednoho kontejneru větším než je standardní kapacita.

Máte otázky?