Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Automatický paletový sklad

Automatický paletový sklad

Krátké cykly objednávek, menší velikosti zásilek, kratší dodací lhůty. Automatické sklady jsou odpovědí na zvyšující se požadavky trhu. Výhoda pro vás: vyšší výkonnost, vyšší rychlost a bezpečnost v oblasti materiálového toku a samozřejmá manipulace s nejrůznějšími nosiči nákladu.

Zvýšení výkonu v automatickém paletovém skladu

Rychlost a efektivita jsou rozhodující, pokud chcete dosáhnout nejvyšší míry obratu zboží. Automatické paletové sklady projeví své silné stránky, pokud musí být v rámci vícesměnného provozu (až 24/7) anebo na omezeném prostoru uskladněno a zmanipulováno velké množství položek. Regálový systém, software a všechny používané přístroje přitom musejí dosáhnout perfektní souhry. Z tohoto důvodu musí být plánování a realizace Vašeho automatického paletového skladu provedena zkušeným odborníkem, jako je Jungheinrich.

Využitím prostoru na nejvyšší úrovni

Automatické paletové sklady mohou být realizovány formou vestavěných skladů nebo samostatně stojících skladů typu silo o výšce až 45 m. Tím je míra využití prostoru extrémně vysoká. Jednotlivá místa k uložení palet, gitterboxů a individuálních nosných systémů mohou mít nosnost až 7,5 t. V provedení na jednoduchou a dvojitou hloubku nebo na vícenásobnou hloubku jsou tyto sklady vhodné téměř pro všechny druhy zboží. Sklady mohou být navrženy pro běžnou teplotu, kontrolovanou teplotu nebo formou mrazicích skladů s teplotou až –35 °C.

Automatizace intralogistických procesů 

Řešení automatizace, která fungují přesně a zcela spolehlivě v rámci Vašeho obchodního modelu, nejsou jen hnací silou spokojenosti zákazníků, ale také se vyplatí. Možností nastavení výkonnosti je investice zajištěna. Takže jste připraveni na budoucí rozvoj. A pokud je v rámci automatizace odpovídající také poměr nákladů a užitku, dosáhnete také rychlejší návratnosti investice (Return-on-invest, ROI). Pojďme si promluvit o tom, jaká řešení automatizace nejlépe odpovídají Vašim střednědobým a dlouhodobým cílům.

Regálové zakladače

Základem našich automatizovaných regálových zakladačů jsou naše praxí mnohokrát osvědčené sériově vyráběné vozíky, které jsou doplněny příslušnými bezpečnostními komponentami a prvky pro automatizaci. Výsledkem jsou mimořádně spolehlivé a efektivní automatické vozíky (AGVú, které plní úkoly ve Vašem skladu ve výškách zdvihu až 13 m. Automatizované vysokozdvižné vozíky vnesou do Vašeho paletového skladu vysokou míru disponibility, efektivity a výkonu. A k využití provozu 24/7 je možné realizovat napájení pomocí napájecích kolejnic u regálů. 

Regálové zakladače: vysoká rychlost v automatickém paletovém skladu

Speciální vysokorychlostní regálové zakladače s nosností až 7 t vnesou do automatizovaného paletového skladu rychlost při manipulaci se zbožím. Dostupné jsou přitom nejrůznější prostředky k uchopení břemene pro nejrůznější hloubky paletových míst. K plnému využití kapacity skladu můžete používat regálové zakladače s možností jízdy do zatáček, které mohou obsluhovat hned několik uliček. A v případě zvyšujících se požadavků na výkon skladu mohou být do stávajícího skladového systému integrovány další přístroje. 

Máte otázky?