Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Jungheinrich ve firmě Wahl&Co
Efektivní skladové operace

Bezproblémové procesy ve výškovém skladu společnosti Wahl & Co

Rodinná logistická společnost Wahl GmbH & Co. KG s dlouhou tradicí nabízí své služby pro průmysl i maloobchod. Při budování svého nového výškového skladu v závodu v Bielefeldu využila vysokozdvižné vozíky a asistenční systémy od společnosti Jungheinrich.

Chytrá řešení pro intralogistiku

Nejdůležitější úkol poskytovatele logistických služeb je rychle a flexibilně reagovat na přání zákazníků. Pro společnost Wahl & Co je tedy nejvyšší prioritou jednoduchý proces. Při vybavení výškového skladu s 15000 paletami proto musely být brány v úvahu následující požadavky:

  • Optimální spolupráce procesů od příjmu po výdej zboží
  • Optimální podpora pro řidiče vysokozdvižných vozíků, aby nedocházelo k chybám
  • Jednoduchá integrace vysokozdvižných vozíků do existujícího systému pro řízení skladu (WMS).

Jörn Wahl-Schwentker
CEO společnosti Wahl GmbH & Co KG

„Naše obsluha má při přesouvání palet ve výškovém skladu dokonalou podporu od asistenčního systému Jungheinrich.“

Inteligentní technologie umožňuje jednoduché procesy

Společnost Wahl & Co jsme zaujali našimi vysoce výkonnými vysokozdvižnými vozíky s výsuvným sloupem pro úzké uličky, ale také oceňovaným logistickým rozhraním. Společnost se rozhodla pro vysokozdvižný vozík s výsuvným sloupem ETV 214 s poloautomatickým systémem liftNAVIGATION pro volbu výšky zdvihu. Ten má tu výhodu, že řidič musí po přepravě palety do stanice P&D pouze naskenovat čárový kód na regálu. Systém WMS poté odešle příkaz, který je logistickým rozhraním přeložen do jazyka srozumitelného pro vozík s výsuvným sloupem. Obsluha nyní vidí cíl na radiovém datovém terminálu; zároveň i vysokozdvižný vozík zná přesnou výšku cíle. Obsluha musí pouze použít páku zdvihu – volba výšky zdvihu skrze liftNAVIGATION poloautomaticky zvedne vozík do správné úrovně. Tím se zabrání poškození regálu v důsledku nesprávné výšky uskladnění či vyskladnění.

Součástí dodávky jsou také dva regálové zakladače EKX 515, které dosahují vysoké rychlosti. Ty jsou vybaveny asistenčním systémem warehouseNAVIGATION a přijímají příkazy z WMS skrze logistické rozhraní. Pro uskladnění či vyskladnění zboží stačí, aby řidič jednoduše šlápl na plyn, protože vozík již zná správnou trasu. Tím se uspoří čas a zvýší efektivita. Kompletní příkaz je navíc automaticky přenášen skrze logistické rozhraní zpět do WMS. Skenování v cílovém umístění již není potřeba a sklad s úzkými uličkami není třeba opatřovat značkami.

Optimální podpora skladovacích procesů

Jörn Wahl-Schwentker, CEO společnosti Wahl & Co, je s technologií pro výškový sklad více než spokojen: „Naše obsluha má při přesouvání palet k dopravníkům a do skladu dokonalou podporu od asistenčního systému Jungheinrich. Výsledkem je, že využíváme výhody vysoké bezpečnosti procesů a průchodnosti. Rovněž nás zaujala snadnost integrace vysokozdvižných vozíků do našeho systému pro řízení skladu. Nezbytná opatření vyžadovala jen málo práce.“

Máte otázky?