Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Jungheinrich ve firmě pfenning logistics
Logistická flotila splňuje nejvyšší požadavky

88 vysokozdvižných vozíků pro pfenning logistics

Ve 20 hektarovém logistickém centru, vlastněném společností pfenning logistics, je flotila vysokozdvižných vozíků Jungheinrich základem pro účinný tok materiálu. V případě potřeby může provozovatel zvýšit již početnou flotilu 88 kusů o pronajaté vozíky. 

Optimální využití prostoru v úzkých uličkách

Společnost pfenning logistics GmbH je logistickým specialistou se sídlem v Baden-Württembergu. Společnost pfenning logistics založila v roce 2013 nové sídlo společnosti s hodnotou 100 milionů euro a 20 hekterové logistické centrum v Heddesheimu, v oblasti Rhein-Neckar. Zboží je skladováno ve dvou částech budovy. Severní část obsahuje především potraviny a jiné každodenní zboží, zatímco chemické látky jsou skladovány v jižní části. Sklady s úzkými uličkami jsou svědky více než 5 000 pohybů palet za den.

Aby bylo možné optimální využití prostoru, byli jsme do vývoje prostoru a konceptu flotily zahrnuti již v rané fázi. Společnost pfenning logistics již předem rozhodla o základních prvcích plánování konceptu, který se zaměřil na sklad s úzkými uličkami. Vzhledem k požadavku na manipulaci s potravinami bylo třeba u vysokozdvižného vozíku zajistit dlouhý provoz na jedno nabití.

Christopher Granath
vedoucí procesního inženýrství ve pfenning logistics

„Zařízení si snadno poradí se dvěma směnami. K tomu pomáhá také funkce rekuperace energie. Při nákupu to byl pro nás jeden z rozhodujících faktorů.“

Ještě rychlejší díky teleskopickým vidlím

Srdcem flotily je 23 vychystávacích vysokozdvižných vozíků pro třístranné zakládání EKX 515, které jsou v uličkách řízeny mechanicky. Christopher Granath, vedoucí procesního inženýrství ve pfenning logistics, vysvětluje: „Společnost Jungheinrich udržela uličky dle našeho požadavku velmi úzké tak, abychom ještě lépe využili daný prostor. Navíc jsou uličky v severní i jižní části stejně široké, takže je lze rovněž obsluhovat pomocí vozíků EKX 515“. 

Vysokozdvižné vozíky do skladu s úzkými uličkami EKX 515 jsou adaptovány na různě požadované profily a mají funkci rekuperace energie. Výkon těchto vozíků je založen na jejich 80 voltové třífázové technologii AC a jejich vysokém točivém momentu, který zajišťuje efektivní zrychlení. Výšku zdvihu mají 8,4 metru a zboží ukládají na europaletách nebo průmyslových paletách v severní části skladu. Pro jižní část byly vybaveny triplexním zdvihem, který umožňuje skladovat palety s chemickými látkami do výšky 14,4 metru. „16 z nich jsme pro velkého zákazníka z potravinového průmyslu vybavili teleskopickými vidlemi. To nám umožňuje využívat výhody rychlejších skladovacích operací a zajistit vysokou úroveň průchodnosti,“ říká Granath.

Flotila také obsahuje 65 standardních vozíků ETV 216, EFG 220 a ERE 225. Některé z nich při spouštění nákladu také rekuperují energii. V případě zvýšené potřeby je možné pronajmout další vozíky.

Řízení spotřeby baterie

Christopher Granath říká: „Požadovali jsme nejlepší technologii, takže jsme se zvolili vozíky pro úzké uličky Jungheinrich, protože s nimi máme bohaté zkušenosti v jiných závodech. Základním požadavkem pro tento nákup byly dlouhé doby provozu na jedno nabití baterie. Tyto vozíky snadno zvládají dvě směny. Někdy v provozu zvládnou dokonce i tři směny. K tomu pomáhá také funkce rekuperace energie. Při nákupu to byl pro nás jeden z rozhodujících faktorů.“
Další výhody Jungheinrichu, které byly brány v potaz při výběru, byly podle Granatha také krátké dodací lhůty pronajímaných vozíků. Navíc jsme společnosti poskytovali flexibilní podporu během fáze implementace. Například při seřizování rychlostních profilů a výšek zdvihu u 16 vozíků EKX 515 v severním sektoru – což je úkol, který byl prováděn speciálně u každé ze 66 uliček.

Máte otázky?