Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Jungheinrich ve firmě GLX
Optimalizovaný výkon při vychystávání

Nové distribuční centrum se skladovacím systémem na míru

Moderní intralogistické řešení u společnosti GLX Global Logistic Service eliminuje kritická zúžení toku materiálu a značně zvyšuje skladovací kapacitu.

Společnosti Jungheinrich přizpůsobila intralogistiku nového distribučního centra pro GLX Global Logistic Service GmbH v Freienbrink poblíž Berlína přesně dle specifických požadavků zákazníka.

GLX Group je úspěšně rostoucí společností v oboru řízení dodavatelského řetězce s více než šesti pobočkami. Díky velkému růstu dosáhly sklady GLX svého kapacitního limitu a bylo potřeba nové logistické centrum, které by mělo eliminovat kritické zúžení toku materiálu.

Nové podmínky na trhu vyžadují větší skladovací kapacitu

Společnost Jungheinrich působila jako poskytovatel kompletního řešení, kontaktní osoba a projektový manažer pro nové distribuční centrum GLX Group. Vše od jediného dodavatele. Společně se zákazníkem bylo vyvinuto celé intralogistické řešení.

Cílem bylo zásadní zvýšení skladovací kapacity a efektivity.

Roland Becker
ředitel

„Struktura skladu a tok materiálu jsou dokonale přizpůsobeny našim požadavkům. Využíváme výhod skladového systému na míru, včetně systému vychystávání.“

Společně vyvinuté řešení

Nové distribuční centrum je poblíž Berlína s rozlohou 15000 čtverečních metrů, ze kterého nyní společnost GLX operuje při evropských dodávkách náhradních dílů a při poskytování poprodejních služeb svým zákazníkům. 

V modulárním regálovém systému jsou malé nádoby skladovány a vyskladňovány ve čtyřech uličkách se zhruba 10 500 skladovacími místy. Provozovány jsou pomocí dvou indukčně vedených vertikálních vychystávacích vozíků EKS 210.

Regálový systém pro velmi těžké palety s širokou uličkou rovněž poskytuje zhruba 15 000 skladovacích míst obsluhovaných vozíky s výsuvným sloupem. Celkově slouží k přepravě ve skladu, který je 140 metrů dlouhý a 110 metrů široký, 20 kusů vozíků Jungheinrich.

Modulární regálový systém navíc nabízí speciální řešení protipožární ochrany, aby nebylo nutné používat kropicí systém.  

Efektivnější procesy a kratší doby vychystávání

Zvýšení objemu zboží a celkové kapacity, ale také efektivnější procesy a kratší doby vychystávání zajišťují, že GLX Group má v budoucnosti dobrou pozici pro další růst. 

Klient již nyní zvažuje připojení přímo k systému SAP pomocí Jungheinrich warehouseNAVIGATION.

Podařilo se nám tedy vytvořit řešení přizpůsobené přesně na míru potřebám klienta, které je navíc orientováno do budoucna.

Máte otázky?