Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Reference zákazníků
Nejvyšší výškový sklad ve Švýcarsku

EMS-Chemie rozšířila svou skladovou kapacitu v rekordním čase

Z kantonu Grisons do světa: Společnost EMS-Chemie AG z města Domat/Ems je globálním hráčem v několika sektorech. Aby mohla dále růst, pověřila společnost Jungheinrich výstavbou a provozem svého třetího výškového skladu. Šlo o rekordní projekt co se týká rozsahu a časového limitu výstavby.

Rozšíření v omezeném prostoru

Společnost EMS Group je celosvětovým specialistou na polymerové materiály, jemné chemické látky a inženýrství. Před spuštěním projektu s Jungheinrich byly v závodě společnosti (v Domat/Ems, Grisons) dva výškové sklady. Jak společnost EMS Chemie pokračovala v expanzi, bylo také nutné rozšířit skladovou kapacitu.

Náš úkol byl: Stavba třetího výškového skladu s 12 800 paletovými místy na nejmenším možném prostoru, v co nejkratší době a během neustálého provozu. Pozemek byl vedle plánované silnice. Skladové kapacity bylo možné dosáhnout pouze stavbou do výšky. To znamenalo, že projekt bude mít neobvyklé rozměry. Výškový sklad 3 se stal nejvyšším skladem tohoto typu ve Švýcarsku s rozměry 44x15 metrů!

Stavba a uvedení do provozu během několika týdnů

Naše objednávka zahrnovala plánování, dodávku, stavbu a uvedení skladu do provozu – a něco navíc. Přizpůsobili jsme stávající dopravníkovou technologii v expediční hale a integrovali naši novou budovu do komplexního systému řízení skladu společnosti EMS Chemie. Během 14 týdnů použil náš tým zhruba 1 000 tun oceli, 500 000 šroubů, 11 kilometrů výztuží a 55 kilometrů držáků palet. Protože měla každá paleta nést až 1,3 tuny, jsou podlahové desky vyrobeny ze 70 centimetrů silného, vysoce odolného materiálu.

Od technologie, použité při výstavbě skladu, byl vyžadován vysoký výkon. Stejně tak náročné bylo zvolení rozměrů a rozvržení. Podlahové podpůrné desky, odolné k zátěži, byly dopraveny helikoptérou. Navíc výška budovy a zatížení větrem vyžadovaly speciální upevnění. Oba zakládací jeřáby byly do skladu vloženy skrze otvory ve stropě skladu. K tomuto účelu byl použit největší mobilní jeřáb na světě. Start projektu a stavby byly podpořen klientovým projektovým manažerem, který byl velmi kompetentní. Pomáhal v komunikaci mezi námi a ostatními pracovníky. Všechny aspekty se zkombinovaly natolik efektivně, že úpravy a rozšíření mohly být dokončeny deset týdnů před plánovaným termínem!

Nonstop kompletní servis

Mise splněna? Ano, ale ne zcela. Náš tým také zajišťuje, aby operace probíhaly hladce i po zprovoznění výškového skladu. Společnost EMS-Chemie AG se rozhodla uzavřít smlouvu o podpoře, včetně nouzového servisu dostupného 24 hodin denně. Jsme odpovědní za servis a údržbu závodu. K tomu máme k dispozici více než 100 servisních techniků napříč Švýcarskem.

Máte otázky?