Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Jungheinrich ve firmě De Korrel Beheer
Kompaktní skladování pro větší efektivitu

ECS Paneermeel šetří prostor a náklady díky vícevrstvému skladování

Kvůli zvýšené poptávce zvyšovala společnost ECS Paneermeel v Nizozemí svou výrobu, a brzy začal docházet skladovací prostor. Díky vícevrstevnému skladovacímu systému jsme dokázali poskytnout požadovaný skladovací prostor a zlepšit efektivitu. 

Princip FIFO

ECS Paneermeel Industrie B.V., dceřiná společnost nizozemské De Korrel Beheer B.V., je jedním z největších výrobců strouhanky v Evropě. Kromě standardního zboží dodává tato potravinářská společnost také produkty jako jsou speciální zrna a směsi. Poptávka rapidně roste, a proto výroba nedávno dosáhla rekordní úrovně 25 milionů kilogramů za rok. ECS nebyla schopna skladovat takové množství ve svém skladu v Barneveldu. Z tohoto důvodu jsme byli požádáni o rozšíření kapacity a zvýšení efektivity a flexibility skladu. Navíc bylo pro klienta důležité implementovat do řízení skladu princip FIFO (first-in-first-out). Naše řešení: vícevrstvý skladovací systém s vozíky shuttle (UPC).

John Dokter
CEO ve společnosti ECS Paneermeel Industrie B.V.

„Díky skladovému systému s několika úrovněmi a UPC od společnosti Jungheinrich jsme daleko flexibilnější."

Efektivnější skladování díky UPC

Struktura skladu ECS se primárně skládá z průjezdných regálů. Nicméně nové komplexní řešení, obsahující kanálové regály, základní vozíky a vozíky shuttle má několik výhod. Kromě jiného umožňuje vysokou hustotu skladování a poloautomatické skladování palet, čímž je výrazně nákladově efektivnější. Základem pro vícevrstvý skladovací systém je UPC. Jízda pod palety prostřednictvím standardních vozíků zajišťuje, že je možné udržet plnění a vyzvedávání položek v souladu s principem FIFO. Plnění kanálů v dávkách znamená, že UPC poskytuje optimální výkon. Aby se předešlo prostojům, může obsluha během přístupu ovládat UPC, protože ovládací terminál je umístěn v držáku na vysokozdvižném vozíku v dosahu obsluhy. Společnost tak dosahuje výrazně větší efektivity během nakládek.

Flexibilní a bezpečný

„Díky vícevrstvému skladovacímu systému Jungheinrich s UPC dokážeme skladovat plnou dávku v jednom kanálu bez dopadů na hustotu skladování v horním nebo spodním kanálu. Jsme daleko flexibilnější,“ říká majitel John Dokter a vysvětluje tak, proč zvolili právě naše řešení. Pro pana Doktera byla důležitá bezpečnost zaměstnanců ve skladu. Poloautomatizace zajišťuje vyšší bezpečnost.

Máte otázky?