Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Jungheinrich v praxi - elektronické obchodování
Plně automatizovaný proces odesílání zásilek

Automatické vozíky zajišťují vyšší efektivitu při přepravě

Pro amerického průkopníka v oboru e-commerce jsme automatizovali přepravu a zlepšili spolehlivost procesu.

Americký průkopník v oblasti e-commerce nám dal úkol automatizovat přepravu palet z oblasti pro vychystávání ke stanicím pro balení na trase o délce asi 500 metrů. Cílem bylo zbavit zaměstnance práce s ruční přepravou.

Americká společnost provozuje v Německu devět logistických center, která v některých případech umožňují dodání do dvou hodin od objednávky. Základním požadavkem pro automatizaci systému proto byly krátké časy implementace a spolehlivost.

Redukce přepravních tras pro zaměstnance 

Zaměstnanci byli v maximální míře zbaveni úkolů týkajících se přepravy, například přesunu vyskladněného zboží k transportu. Mělo také dojít k automatizaci a organizaci návratu prázdných palet do balicích pracovních stanic.

Julius Hartje
Senior Operations Manager

„Nejenže se naši zaměstnanci naučili systém používat, ale také vidí, jak se procesy zharmonizovaly a jak jim AGV usnadňují práci.“

Automatizované procesy usnadňují práci

Společnost Jungheinrich vyřešila tento problém za pomoci automatických vozíků (AGV-S) ve smíšeném provozu s manuálními vozíky.

Jungheinrich AGV-S se skládá z pěti automatických vozíků ERC 215a s nosností až 1,5 tuny. Laserová navigace umožňuje přesný přístup a automatický provoz přijímacích a odbavovacích stanic.

Všechny vozíky jsou vybaveny osobními ochrannými skenery a snímači.

Instalace s IT propojením

Softwarové logistické rozhraní Jungheinrich umožňuje ovládat automatické vozíky pomocí tabletu. Pracovní příkazy lze snadno zadávat pomocí intuitivního dialogu. Další AGV obdrží a zpracuje příkaz v plně automatizované sekvenci.

Ke komunikaci s ERC 215a byla využita existující struktura WLAN. 

Investice našeho klienta do nového automatizovaného logistického centra se vrátila do jednoho roku, přitom byly zásadně zredukovány trasy a pracovní zátěž zaměstnanců.

Krátce řečeno, automatizovaný systém se vyplatil každému.

Máte otázky?