Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Birner
Odolnost proti zemětřesení a efektivita

Birner optimalizuje logistiku pomocí moderního distribučního skladu

Birner je v Rakousku největším prodejcem náhradních dílů pro vozidla. Nejnovější vývoj na trhu znamenal, že společnost potřebovala postavit moderní distribuční centrum. Jenže: Nacházelo se v seismické oblasti třídy 4. Náš koncept společnost Birner zaujal – tento sklad nic neohrozí.

Detailní plánování

Společnost Birner, která má 29 provozů a 560 pracovníků napříč Rakouskem, dosáhla v roce 2016 ročního obratu zhruba 140 milionů euro. Společnost má ve svém produktovém portfoliu 350 000 dodávaných artiklů – z toho 150 000 je neustále na skladě. Stabilní růst produktového portfolia vyžadoval novou logistickou strategii. Z tohoto důvodu se společnost Birner rozhodla vybudovat nový distribuční sklad. Cílem bylo zlepšit pracovní procesy, lépe řídit zásoby a využívat výhod zvýšené synergie. Sklad musí být navíc schopen plnit digitální požadavky dnešní doby. Koncept se nezdál být na první pohled příliš náročný s ohledem na technickou implementaci. Nicméně technické problémy nastaly v detailech.

Stefan Ulz
manažer logistiky, Birner GmbH

„Společnost Jungheinrich prokázala, že je partnerem, který nám dokáže dodat nejlepší regálový a bezpečnostní systém.“

Bezpečné, rychlé, chytré – logistické řešení z jednoho zdroje

Závod z 90. let s pracovní plochou 11 600 čtverečních metrů musel být přizpůsoben a přestavěn s ohledem na moderní požadavky. Rovněž bylo jasné, že se jedná o oblast se seismickou aktivitou. Bezpečnost a stabilita byly prioritou. Společnost Birner jsme zaujali moderním konceptem vytvořeným na míru, který byl schopen odolat zemětřesení.

Od dodávek až po doručení kompletních zakázek – řešení se skládá z regálů, ocelového paletového skladu, což zajišťuje efektivní a konzistentní tok náhradních dílů. Individuální oblasti jsou propojeny pomocí technologie pro dopravu palet a kontejnerů. Aktuálně je kapacita skladu skoro 5 700 palet a přes 160 000 regálových míst. Navíc vozíky zvyšují pracovní výkon a pomáhají s optimalizací.

Trojnásobné vítězství – výkon s budoucností

Logistický manažer Stefan Ulz je výsledkem potěšen: „Na 3 tendrech společnost Jungheinrich ukázala, že je partnerem, který dokáže dodat nejlepší koncept regálové a bezpečnostního systému pro tři regálové systémy a třípatrový vychystávací sklad. Velmi působivé bylo to, že všechny části řešení byly jednoduše integrované a tvořily komplexní logistické řešení.“ To je partnerství, které potrvá. V budoucnu hodláme nadále využívat služeb společnosti Jungheinrich, zejména při potenciálním rozšiřování distribučního centra,“ říká Ulz.

Máte otázky?