Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Pěstování brambor s Jungheinrichem
Z pole až na Váš talíř

Příběh brambor

Chutnají dobře kdekoliv na světě: brambory. Ale jejich cesta z pole na váš talíř je složitější, než byste si mysleli. Intralogistika od firmy Jungheinrich v tomto procesu hraje velkou roli.

Tyto chutné hlízy jako první objevili Inkové a španělští dobyvatelé je do Evropy dovezli počátkem 16. století. Zde brambory zaznamenaly obrovský úspěch a postupně dobyly celý svět. Jsou bohaté na vitamíny a živiny, mají nízký obsah kalorií, jsou syté a chutné – každý člověk na světě spotřebuje v průměru 35 kilogramů bramborových výrobků ročně. Poláci jsou, se 115 kg ročně, mistři světa pokud jde o spotřebu brambor a výrobků z nich.

Většinu z 380 milionů tun brambor, které jsou každý rok vykopány ze země, zemědělci dodávají přímo prostředníkovi. Prostředník brambory skladuje, balí a distribuuje, popřípadě hlízy prodává výrobcům výrobků z brambor, například hranolků, těsta na knedlíky a podobně. Hlavní sezóna na trhu s bramborami ve střední Evropě je od května do října, kdy se sklízí úroda.

Vsaďte na pronájem či repasovaný vozík

Tato sezónnost přináší mnoha společnostem výhody i nevýhody. Na jedné straně mohou soustředit své síly, když jsou potřebné. Na druhé straně, nákup nového vysokozdvižného vozíku na přepravu brambor, dodávaných ve velkých bednách z pole, se často nevyplatí. Ale existují dvě alternativy. Jednou z nich jsou repasované vozíky Jungheinrich JUNGSTARS. Ve firmě Jungheinrich je na výběr cca 60 000 použitých vysokozdvižných vozíků, které jsou po pečlivě repasi ve špičkovém stavu, připravené na použití v zemědělské výrobě. Tato skutečnost je také potvrzena 12měsíční zárukou.

A ti, kdo chtějí mít situaci ještě flexibilnější, si zvolí alternativu číslo dvě: pronájem. Stačí jednoduchý telefonát. Vozík dorazí rychle tam, kde ho potřebujete. K pronájmu máme jeden z největších vozových parků vysokozdvižných vozíků na světě, který čítá až 200 000 kusů.

Rychlost je také důležitá, pokud jde o skladování citlivých hlíz ve skladech chlazených na teplotu mezi čtyřmi a osmi stupni. Je to jediný způsob, jak zajistit, aby zboží přišlo na naše talíře čerstvé i měsíce po sklizni. Elektrické vysokozdvižné vozíky Jungheinrich k tomu aktivně napomáhají. A aby to bylo co neúspornější, využívají mimo jiné rekuperační brzdění, které do baterie recykluje 30 procent energie vznikající při zpomalování.

Příběh brambor 2

Snadná obsluha

Každý, kdo se někdy podílel na sklizni, ví, že je při ní stejně potřebná lidská síla i mechanizační prostředky. Ergonomie a snadnost použití jsou také důležité při volbě vhodného vybavení. Vysokozdvižné vozíky Jungheinrich mají mezi řidiči velmi dobrou pověst, protože jejich ovládací prvky mohou být kdykoliv nastaveny na jakoukoliv postavu a typ řidiče. A když jsou brambory vytříděny, umyty, vyleštěny, elektronicky načteny a zabaleny, musí být naloženy na paletách na nákladní automobily. Díky své ovladatelnosti zvládnou elektrické vysokozdvižné vozíky tento úkol snadno i ve stísněných prostorách. Stále častěji čerpají svoji energii z lithium-iontových baterií. Ty mají třikrát delší životnost než konvenční baterie, jsou zcela bezúdržbové, a dokonce i v nejnáročnějších podmínkách mají pořád dost energie na to, aby dotáhly sklizeň do konce.

Snadné pro každého

Zařízení Jungheinrich pro zvedání a přepravu najdou své místo i v maloobchodě. Například při vykládce brambor, jejich převážení do obchodu a při jejich vystavení k prodeji. Zde jsou potřebná štíhlá řešení, jako je například elektrický paletový vozík Jungheinrich EJE, se kterým je možné palety snadno vyložit z dodávky a pak s nimi obratně manévrovat v úzkých uličkách mezi regály bez narážení. Právě proto je intuitivně jednoduchý a bezpečný provoz elektrických paletových vozíků svatým grálem obchodu.
A nakonec přichází na řadu zákazník – poté, co si brambory koupí, musí si je dovézt domů bez jakékoliv pomoci a připravit si je. A pochutnat si na nich.

Vysokozdvižný vozík - brambory

I pro Vás připravíme řešení na míru. Kontaktujte nás:
Čelní elektrický vozík EFG

PRODEJ

E-mail: prodej@jungheinrich.cz

Kontaktujte nás

Máte otázky?