Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Big RGB-7_Fahrerlose_Flurfoerderfahrzeuge

TRUMPF a Jungheinrich uzavřely partnerství

TRUMPF zapojí automatické vozíky do operací na zpracování plechů u svých zákazníků. Spojení know-how společnosti TRUMPF a Jungheinrich vylepší tok materiálu v propojených výrobních prostředích. 

Na základě oznámené dohody v prosinci 2020 budou high-tech společnost TRUMPF a globální specialista na automatizaci Jungheinrich spolupracovat na intralogistických řešeních pro propojenou výrobu v oblasti zpracování plechů. Jungheinrich dodá automatické vozíky, které samostatně přepravují plechové díly mezi obráběcími stroji a skladovacími pozicemi. TRUMPF dodá svůj software pro řízení výroby TruTops Fab, který pomáhá výrobcům zefektivnit jejich logistické operace. TRUMPF bude také poskytovat osobní konzultace a zajistí uvádění do provozu, školení a další služby, které zákazníkům pomohou integrovat automatické systémy do jejich vlastního výrobního prostředí.

AGV

„Jsme rádi, že se dvě osvědčené německé společnosti, jako je TRUMPF a Jungheinrich, spojily a navázaly high-tech partnerství,“ říká Thomas Schneider, výkonný ředitel výzkumu a vývoje ve společnosti TRUMPF Machine Tools. „Budeme spolupracovat na dodávce digitalizačních řešení pro zpracovatele plechů, která jsou připravena zvládnout budoucí výzvy. Reorganizací logistických operací mohou výrobci plechů podstatně zvýšit efektivitu svého provozu.“ Tato spolupráce přináší výhody i pro hamburskou společnost Jungheinrich.

„Toto partnerství dostane naše logistická řešení přímo na půdu výrobních závodů,“ vysvětluje Markus Heinecker, viceprezident divize Corporate Automated Systems AGV. „To znamená, že zpracovatelé plechů již nebudou muset přecházet mezi různými systémy. Místo toho mohou mít integrované řešení z jednoho zdroje.“ Společné řešení společností se již osvědčilo v chytrých továrnách společnosti TRUMPF v Chicagu a Ditzingenu. Nyní jsou tam zautomatizované procesy ruční přepravy a došlo k podstatnému zkrácení doby skladování materiálu přímo u obráběcích strojů.

Markus Heinecker
Viceprezident divize AGV, Jungheinrich

„Toto partnerství dostane naše logistická řešení přímo na půdu výrobních závodů."

Rychlejší tok materiálu ve výrobním závodu

Automatické vozíky jsou řízeny vylepšenou verzí výrobního softwaru TruTops Fab od společnosti TRUMPF. Tato aplikace upřednostňuje přepravní úkony v souladu s výrobním plánem a předává tyto objednávky v reálném čase do přepravního systému Jungheinrich. Výsledkem je efektivnější tok materiálu pro procesy související se zpracováním plechů. „Spojením našeho know-how a odborných technických znalostí dokážeme efektivně reagovat na stále komplexnější potřeby našich zákazníků,“ říká Thomas Schneider. „Jungheinrich, jako specialista na logistické systémy, je pro naše řešení chytrých továren ideální volbou.“

Thomas Schneider
Ředitel výzkumu a vývoje ve společnosti TRUMPF

„Jungheinrich, jako specialista na logistické systémy, je pro naše řešení chytrých továren ideální volbou."

Přepravní jednotky v továrně začínají a končí každou úlohu v jedné z dokovacích stanic umístěných vedle obráběcích strojů nebo ve skladu. Jsou vybaveny senzory, které snímají údaje o všech logistických procesech při zpracování plechů. Kdykoli automatický vozík doručí europaletu k děrovacímu stroji, laserovému řezacímu stroji, ohýbacímu stroji nebo ke stroji na laserové svařování, jsou tyto informace automaticky odeslány pracovníkům obsluhy daného stroje. Přepravní jednotky také zajišťují, aby byly palety včas k dispozici pro nakládání dílů nebo materiálů pro další krok procesu. To znamená, že se operátoři nemusí zabývat logistikou a mohou se plně soustředit na obsluhu svého obráběcího stroje. V případě potřeby si mohou zobrazit celkovou intralogistickou situaci na tabletu.

Podívejte se, jak fungují automatické vozíky v chytré továrně společnosti TRUMPF:

O společnosti TRUMPF

High-tech společnost TRUMPF nabízí výrobní řešení v oblasti obráběcích a laserových strojů. Prostřednictvím nabídek konzultací, platforem a softwaru podporuje digitální konektivitu ve výrobním průmyslu. TRUMPF je přední technologická společnost a lídr na trhu s obráběcími stroji používanými při flexibilním zpracovávání plechů a také v oboru průmyslových laserů.

Máte otázky?