Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
PowerCube

Společnost M. Schönenberger AG ve Švýcarsku si objednala první PowerCube

První PowerCube společnosti Jungheinrich míří do Švýcarska. Společnost M. Schönenberger AG si pro svůj závod v Mellingenu objednala vysoce inovativní a prostorově mimořádně efektivní kompaktní sklad pro boxy a připravuje se na další růst.

  • Švýcarská společnost se připravuje s automatickým skladem na boxy na budoucí růst
  • Výjimečně prostorově efektivní řešení s více než 18 000 skladovacími místy na pouhých 400 m2
  • Vysoký výkon a udržitelnost se 150 příjezdy a odjezdy za hodinu

Společnost Schönenberger AG se sídlem v Mellingenu v kantonu Aargau se považuje za inspirátora trhu. Nyní se tato společnost ukazuje jako výjimečně inovativní i v oblasti rozšiřování intralogistiky. Tato rodinná firma bude prvním zákazníkem nového kompaktního automatického skladu PowerCube od společnosti Jungheinrich. Tento automatizovaný skladovací systém, který společnost Jungheinrich poprvé představila na veletrhu LogiMAT 2022, zaujme jedinečným využitím prostoru, maximální flexibilitou, silným výkonem a jednoduchou fyzickou i digitální integrací do stávajících skladů. Novinka společnosti Jungheinrich stanovuje nová měřítka v oblasti vertikálního skladování drobných dílů a kusových zásilek.

Pro společnost Schönenberger představuje PowerCube ideální řešení. Společnost nemůže zvládnout růst, o který usiluje a který očekává v příštích letech, s ručně organizovaným vychystáváním zakázek, které používala doposud. V současnosti používaný sklad dosáhl svých kapacitních mezí, nelze jej rozšířit a pronájem externího skladu je příliš nákladný. Prostorově úsporný systém PowerCube od společnosti Jungheinrich s modulárním regálovým systémem je proto pro tuto švýcarskou společnost přesně tím správným řešením. Díky jedinečnému využití prostoru a vysoké hustotě skladování nabízí kompaktní sklad místo pro více než 18 000 boxů na pouhých přibližně 400 metrech čtverečních. 

Energeticky úsporné vozíky PowerCube, které se pohybují pod regálovým systémem, ukládají a odebírají vertikálně naskládané boxy. Díky výšce systému až 12 metrů je PowerCube nejvyšším kompaktním skladovacím systémem pro boxy ve své třídě. Společnost M. Schönenberger AG si objednala automatický sklad s výškou skladování 10,4 metru. Boxy jsou naskládány na sebe ve 25 úrovních a každý z nich lze naplnit nákladem o hmotnosti až 50 kg.

Vozíky PowerCube se pohybují maximální rychlostí 4 m/s se zrychlením až 2 m/s². Každý vozík může vyzvednout a přepravit dva boxy najednou. Na pracovištích společnosti Schönenberger tak lze za hodinu provést až 130 vychystávání při vychystávání zboží na zakázku a 20 vychystávání při doplňování zásob. Díky škálovatelnému počtu vozíků lze v případě zvýšení poptávky nebo rozšíření sortimentu flexibilně zvýšit kapacitu PowerCube. Vozíky jsou vybaveny vysoce výkonnými lithium-iontovými bateriemi, které se během provozu nabíjejí na dobíjecích stanicích. To znamená, že jsou vozíky připraveny k provozu 24 hodin denně bez odstávek.

V systému PowerCube kombinuje společnost Jungheinrich efektivní procesy a inovativní hardware s pomocí nejmodernější softwarové technologie. Kompaktní sklad pro boxy je napojen na stávající IT strukturu, zejména na systém ERP společnosti Schönenberger, a je vybaven systémem řízení skladu Jungheinrich pro PowerCube. Ten řídí příjem zboží, sektorování a skladování boxů v oblasti příjmu zboží a kontroluje příkazy k vychystávání v oblasti výdeje zboží. Systém zároveň organizuje opravy zásob, blokace a výdej zásob a podporu skladových procesů. Se systémem PowerCube od společnosti Jungheinrich sází společnost M. Schönenberger AG na integrovaný a holistický přístup k ultrakompaktnímu skladování drobného zboží a otevírá nové rozměry efektivity.

Máte otázky?