Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
EKS 215a ve firmě MAIER CZ

EKS 215a ve firmě MAIER CZ s.r.o.

Automatické vozíky EKS 215a jezdí ve firmě MAIER CZ s.r.o. ve smíšeném provozu společně s běžnou manipulační technikou.

Společnost Maier je předním evropským výrobcem dílů pro automobilový průmysl. Závod v Prostějově byl otevřen v roce 2006 a zaměřuje se na výrobu exteriérových a interiérových pohledových dílů včetně jejich povrchových úprav. Závod má více než 400 zaměstnanců.

Michal Stýblo
Procesní inženýr logistiky ve společnosti MAIER CZ s.r.o.

"Průběžně optimalizujeme procesy ve výrobě i logistice, a proto jsme se v roce 2018 rozhodli pořídit dva automatické vysokozdvižné vozíky."

Ve společnosti MAIER CZ bylo realizováno komplexní AGV řešení plně integrované do procesu a systému zákazníka. Dva vozíky EKS 215a se zdvihem až 5 metrů komunikují pomocí Logistics Interface s čidly na předávacích pozicích a se systémem řízení skladu. Díky tomu je zajištěn odvoz palet z výroby do systémového skladu a zároveň ze skladu na expedici.

EKS 215a ve firmě MAIER CZ

Vozíky fungují ve smíšeném provozu, kde se mohou pohybovat lidé a běžná manipulační technika. Díky laserové navigaci a bezpečnostním senzorům je zajištěn plynulý a bezpečný provoz. Vozíky EKS 215a jsou schopny zajistit převoz až 24 palet za hodinu, čímž výrazně zvyšují efektivitu skladu.

Podívejte se na fotky z provozu:

Máte otázky?