Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Koenig & Bauer Grafitec

Koenig & Bauer Grafitec - vše pohodlně z jedné ruky.

Jungheinrich PROFISHOP dodává menší manipulační techniku do Koenig & Bauer Grafitec s.r.o.

Společnost Koenig & Bauer Grafitec vyrábí ve svém závodě ve východočeské Dobrušce tiskové ofsetové stroje. Pro vnitropodnikovou manipulaci využívá různé typy vozíků a regálů - ve valné většině nosící značku Jungheinrich. V posledních měsících se ale spolupráce obou společností dále rozšířila, když Koenig & Bauer Grafitec začal využívat širokou nabídku produktů Jungheinrich PROFISHOP k pořízení drobného vybavení pro manipulaci či značení prostor.

Jungheinrich PROFISHOP je především e-shop. Podobných obchodních platforem existuje celá řada. Velkou výhodou řešení Jungheinrich je ale tým odborníků, kteří umí poradit s výběrem, zajistí hladké dodání i nestandardních produktů a umí rychle řešit případné reklamace a servis.

Ing. Ondřej Beneš IEn.
Vedoucí logistiky a náhradních dílů ve společnosti Koenig & Bauer Grafitec

"Od produktů z PROFISHOP očekávám stejný servis a konzultace, jako na velké vozíky Jungheinrich. Díky stálým kontaktům, paní Klímové a Hlavaté, mám jistotu, že vše proběhne hladce."

Spolupráce, nikoliv jen objednávka

Objednávání prostředků pro provoz a logistiku má v Koenig & Bauer Grafitec na starosti pan Ondřej Beneš, který se prvně o nabídce PROFISHOP dozvěděl od odborného poradce Jungheinrich Jiřího Jiráska. „Pan Jirásek mne upozornil na možnost objednávání paletových vozíků a dalšího vybavení prostřednictvím PROFISHOP. Vyzkoušeli jsme to na několika vozících včetně elektrických ručně vedených a postupně začali objednávat více a více produktů přímo zde. Paní Klímová a Hlavatá, které se o nás starají, mi dokáží poradit dokonce i tehdy, když se nezeptám. Při jedné objednávce paletového vozíku mne upozornily na zvolená kolečka a jejich plusy a mínusy. Díky krátké konzultaci jsme se shodli na jiné volbě, která našemu provozu vyhovuje lépe. Kdyby na druhé straně pouze došlo k zadání objednávky, měli bychom dnes vozík, který nebude 100% sloužit našim potřebám,“ uvedl Ing. Ondřej Beneš IEn., vedoucí logistiky a náhradních dílů ve společnosti Koenig & Bauer Grafitec.

Pomoc se špatně objednanými podvozky

Nabídka různých manipulačních prostředků, plošinových vozíků a podvozků je velmi široká. I pro samotného uživatele, který s nimi denně pracuje, je tak často obtížné vybrat správný typ. O to důležitější je oboustranná komunikace a včasné řešení případných problémů. Jak zmiňuje pan Beneš: „Jedna z našich větších objednávek bylo více než 50 transportních podvozků, na kterých zavážíme díly do výroby. Bohužel jsme vybrali špatnou výšku nástavce, která nevyhovovala všem našim pracovištím. Díky přímé a rychlé komunikaci mezi námi a zástupci PROFISHOP jsme mohli velkou části podvozků vyměnit přímo u dodavatele. To si u jiných e-shopů, kde pouze objednám zboží a nemám přímý kontakt na někoho uvnitř, neumím představit.“

Koenig & Bauer Grafitec

O společnosti Koenig & Bauer Grafitec

Společnost Koenig & Bauer Grafitec je v současné době jediným výrobcem tiskových ofsetových strojů v ČR. Je součástí koncernu Koenig & Bauer AG se sídlem v Německu, který patří ve svém oboru mezi největší světové výrobce. Historie mateřské společnosti v Německu sahá více než 200 let zpátky, nicméně výroba strojů pro polygrafický průmysl byla v Dobrušce zahájena v roce 1956. Koenig & Bauer Grafitec využívá nejen nejmodernější obráběcí centra a měřicí systémy, ale i vysoce kvalifikované odborníky a samostatný vývojový tým. Celkový počet zaměstnanců je necelých 300.

Podívejte se na fotky z provozu:

Stáhnout případovou studii ve formátu pdf:



Máte otázky?