Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Dlouholetá spolupráce se společnosti Keller & Kalmbach
Opětovný důkaz důvěry

Jungheinrich rozšiřuje centrální sklad společnosti Keller & Kalmbach

15 let partnerství: Spolupráce založená na důvěře od první fáze výstavby.

O 25 % více skladovacích prostor: Automatizovaný sklad boxů se rozrůstá o čtyři uličky.

Bezproblémová integrace: Propojení se stávající manipulační technikou a systémem Jungheinrich WMS.
 

Společnost Keller & Kalmbach, specialista na spojovací materiál, spojovací techniku a inteligentní management C-dílů, již podruhé rozšiřuje kapacitu svého centrálního skladu a distribučního centra v bavorském Hilpoltsteinu. Společnost Jungheinrich byla pověřena vybudováním čtyř nových uliček ve skladu boxů do konce roku 2023. Ty doplní šest stávajících uliček miniloadu. Spolupráce společností sahá daleko do minulosti: již k první fázi výstavby centrálního skladu, který byl uveden do provozu v roce 2009 a znamenal vstup společnosti Keller & Kalmbach do světa automatizovaných systémů. Díky úspěšné spolupráci byla společnost Jungheinrich v roce 2016 pověřena první fází rozšíření skladu a nyní přišla zakázka na druhé.

Robert Schad
Senior Project Manager ASRS ve společnosti Jungheinrich

"V průběhu let jsme neustále spolupracovali na optimalizaci skladu a již s prvním rozšířením v roce 2016 jsme zdvojnásobili jeho kapacitu."

"Už tehdy jsme plánovali další rozšíření, které se nyní realizuje," uvádí Robert Schad, Senior Project Manager ASRS ve společnosti Jungheinrich. Keller & Kalmbach totiž již v době prvního rozšíření před 6 lety počítal s dalším růstem, ke kterému od té doby došlo a který si vyžádal další skladové kapacity v miniloadu. S 20% nárůstem obratu na 350 milionů eur měl Keller & Kalmbach v roce 2021 rekordních 900 zaměstnanců a také v loňském roce převzal několik společností. To vše si vyžádalo rozšíření kapacit skladu.

Společnost Jungheinrich díky expanzi v areálu o rozloze 44 000 m2 v Hilpoltsteinu, kde kromě skladu palet a boxů zajišťují plynulý tok materiálu také dva příhradové regálové systémy, poskytuje celkem 79 968 dalších skladovacích míst (+25 %). Díky vhodně navrženým vychystávacím pracovištím lze palety a boxy kombinovat a tím přesně uspokojovat požadavky zákazníků. Společnost Keller & Kalmbach zásobuje zákazníky z oblasti automobilového průmyslu a výroby užitkových vozidel, strojírenství a výroby strojů, železnic, zemědělských a stavebních strojů.

Společnost Jungheinrich dodává pro současné rozšíření skladu čtyři regálové zakladače a dopravníkovou technologii – vše včetně řízení a vizualizace. Součástí dodání je také ocelová regálová konstrukce (55 x 12,5 x 14,3 m), projektový management a systém řízení skladu Jungheinrich WMS. Vzhledem k tomu, že sklad byl navržen již v roce 2016 s předpokladem budoucího rozšíření, prostor pro čtyři nové uličky, dopravníkovou technologii a odpovídající konstrukce je již k dispozici. Nové uličky budou napojeny na stávající dopravníkové technologie a systém řízení skladu.

V Hilpoltsteinu je již používán jeden z nejkomplexnějších systémů řízení skladu WMS od společnosti Jungheinrich. Kromě toho společnost Keller & Kalmbach jako tvůrce trendů včas rozpoznala výhody automatizace, jako je vysoká efektivita, přesnost a snadné rozšíření. "Nejenže společnost Keller & Kalmbach v průběhu let rostla s námi, ale i my jsme rostli s ní," říká Schad a naráží na skutečnost, že centrální sklad jižně od Norimberka navštívilo mnoho zákazníků (stávajících i potenciálních) společnosti Jungheinrich, což z něj činí úspěšnou referenci.

Sebastian Malicki
Business Innovation Team společnosti Keller & Kalmbach

"Jsme rádi, že v této náročné době máme ve společnosti Jungheinrich dobrého partnera."

"Se společností Jungheinrich máme dlouhodobé a dobře rozvinuté partnerství, které se vyznačuje transparentností a vysokou mírou vzájemné důvěry. To je pro nás nesmírně důležité a jsme s tím velmi spokojení," říká Sebastian Malicki, Business Innovation Team společnosti Keller & Kalmbach. "Jsme rádi, že v této náročné době máme ve společnosti Jungheinrich dobrého partnera. Je to téměř jako být v dobrém manželství po dobu 15 let." Součástí tohoto dlouholetého vztahu je i servisní smlouva se společností Jungheinrich, která se nyní vztahuje i na nové uličky. A další společný projekt je již na obzoru: po skladu boxů se má rozšířit i kapacita skladu palet.

Máte otázky?