Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
JYSK - AME 13

Elektrické paletové vozíky usnadňují práci na pobočkách JYSK

Společnost JYSK v minulosti používala ruční paletové vozíky pro přepravu zboží ze skladu na prodejnu a pro vykládku z kamionů. S cílem usnadnění práce zaměstnancům bylo rozhodnuto pro nákup elektrických paletových vozíků - a to na všechny pobočky v ČR a na Slovensku. 

Pro manipulaci se zbožím ve skladech prodejen JYSK byly dříve používány ruční paletové vozíky. V roce 2020 se společnost rozhodla zlepšit pracovní podmínky na svých pobočkách a dát svým zaměstnancům jako vánoční dárek elektrické paletové vozíky Jungheinrich AME 13. Manipulace s nákladem je díky nim výrazně lehčí a rychlejší.

Dodání více jak 100 ks vozíků do 1 měsíce

Při zvažování alternativ vozíku hrál klíčovou roli čas. Bylo potřeba dodat 78 ks elektrických paletových vozíků do prodejen po České republice a více jako 30 ks na Slovensko v časovém horizontu jednoho měsíce, což bylo logisticky velmi náročné.

Jan Kudweis
Store Concept Manager ve společnosti JYSK

„Jsme spokojeni s flexibilitou společnosti Jungheinrich. Vyšli nám vstříc jak s cenou, tak s logistickým zajištěním dodání na všechny pobočky."

Servisní pokrytí

Důležitou roli také hrála schopnost servisně pokrýt komplexní zakázku. Jungheinrich se svou servisní sítí čítající více jak 160 techniků je schopen těmto závazkům bez problémů dostát. Díky mobilní aplikaci Call4Service, která byla zákazníkovi dodána společně s vozíky, je možné efektivně plánovat servisní úkony s ohledem na požadavky zákazníka. Aplikace navíc nabízí komplexní přehled o celé flotile vozíků, a tak zákazník vždy ví, které vozíky kde jezdí a jaké servisní úkony na nich byly vykonány.

Efektivní vyskladnění z kamionu

Elektrický paletový vozík AME 13 je na prodejnách JYSK nejvíce vytížen při vykládce zboží z kamionu, která probíhá zpravidla 1x týdně. Při ní dochází k přejezdu ramp a dalších nerovností povrchu. Díky světlé výšce 3,5 cm a výkonu vozíku lze komfortně překonávat sklony povrchu na přepravní trase (5 % s nákladem a 20 % bez nákladu). Zboží je naloženo na europaletách a někdy přes ně i přesahuje. Podpůrná kolečka u hnacího kola zajišťují, že se vozík nepřeváží a tím dochází k významnému zvýšení bezpečnosti manipulace s nákladem.

Jan Kudweis
Store Concept Manager ve společnosti JYSK

„Spolupráce se společností Jungheinrich je pro nás velkým přínosem. Nemusíme se starat o nic, Jungheinrich se o vše postará za nás.“

Bezúdržbový provoz Li-Ion baterií

Elektrický paletový vozík Jungheinrich AME 13 je vybaven 48V Li-Ion baterií, která zaručuju dlouhou životnost vozíku, delší provozní časy díky možnosti mezidobíjení a bezúdržbový provoz. Velkou výhodou je, že vozíky lze nabíjet z jakékoliv 230 V zásuvky. Ve společnosti JYSK manipulanti oceňují, že lze baterii z vozíku vyndat a odnést ji k zásuvce. Vozík tak nikde nepřekáží a je možné ho dobít např. v kuchyňce během pauzy. Není tedy potřeba vytvářet žádné speciální nabíjecí místo.

O firmě JYSK s.r.o.

JYSK s.r.o. je skandinávská společnost prodávající potřeby pro domácnost. V roce 1979 byla otevřena 1. pobočka v Dánsku a další následovaly. V letošním roce JYSK překročil hranici 3.000 poboček po celém světě. V České republice byla první pobočka otevřena v roce 2003. V současné době JYSK v ČR zaměstnává zhruba 800 pracovníků na 97 pobočkách. Na Slovensku je 400 zaměstnanců na 48 pobočkách.

Podívejte se na fotky z provozu:

Máte otázky?