Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
IFOY PowerCube

Slavíme dvojitý úspěch v soutěži IFOY 2023!

Jungheinrich PowerCube získal trofej v kategorii "Intralogistické roboty", vidlicová kamera addedVIEW získala ocenění "Specialita roku".
 

Dvojí vítězství podtrhuje vedoucí postavení společnosti Jungheinrich ve vývoji inovativních a efektivních intralogistických řešení.

V červnu se v německém Dortmundu uskutečnilo slavnostní předávání cen International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY) 2023.  V silné konkurenci 23 nominací jsme se prosadili se dvěma produkty. Jak ultrakompaktní skladovací systém PowerCube, tak inovativní vidlicová kamera addedVIEW se snímáním čárových kódů získaly ve svých kategoriích tolik žádaná ocenění.

Jungheinrich PowerCube, automatizovaný kompaktní sklad boxů určený pro skladování a vychystávání drobných dílů i kusových zásilek, zvítězil v kategorii "Intralogistické roboty". Modulární regálový systém PowerCube pojme boxy, které jsou naskládány ve vertikálních kanálech až do výšky 12 m. Tato výška systému umožňuje mimořádně prostorově efektivní skladování na velmi malém prostoru.

V kategorii "Specialita roku" triumfovala vidlicová kamera Jungheinrich addedVIEW. Díky své schopnosti číst čárové kódy přímo na místě uskladnění a porovnávat je se specifikacemi systému řízení skladu umožňuje kamera výrazně minimalizovat chyby při uskladnění a vyskladnění, a tím zvýšit efektivitu a bezpečnost ve skladu. Příjem zboží se provádí přímo pomocí tlačítka na volantu.

Christian Erlach
Obchodní ředitel

"Jungheinrich těmito dvěma vítězstvími v soutěži IFOY Awards 2023 opět podtrhuje svou pozici vedoucí společnosti v oblasti vývoje inovativních a efektivních intralogistických řešení."

Obchodní ředitel společnosti Jungheinrich Christian Erlach má radost z ocenění nejen v jedné, ale hned ve dvou kategoriích: "Jungheinrich těmito dvěma vítězstvími v soutěži IFOY Awards 2023 opět podtrhuje svou pozici vedoucí společnosti v oblasti vývoje inovativních a efektivních intralogistických řešení. Na toto ocenění jsme velmi hrdí. Díky Jungheinrich PowerCube a vidlicové kameře addedVIEW nabízíme našim zákazníkům inovativní řešení, která zvyšují jejich konkurenceschopnost a výrazně zlepšují efektivitu ve skladu."

Vidlicová kamera Jungheinrich addedVIEW

IFOY addedVIEW Přehledná dokumentace skladování a vyskladňování zboží je v každém skladu klíčová. Chyby v rozmístění nebo uložení zboží v systému řízení skladu (WMS) mohou vést k vážným problémům - od nesprávně přidělených skladovacích pozic a neočekávaných dob hledání zboží až po vrácení a ztrátu zboží. Pro efektivní řešení tohoto problému jsme vyvinuli vidlicovou kameru addedVIEW se snímačem čárových kódů. Dokáže číst čárové kódy přímo na místě skladování a porovnávat je se specifikacemi systému WMS. To umožňuje okamžitou a přesnou identifikaci, a tím i zamezení chybám ještě před jejich vstupem do systému. Integrací této technologie do skladového procesu mohou společnosti výrazně snížit počet chybných objednávek a umístění zásob, což vede k výraznému zvýšení efektivity.


Vidlicová kamera addedVIEW je plně digitální a je vybavena rozlišením full HD, širokopásmovým přenosem dat přes Ethernet a softwarem pro přenos dat do jakéhokoli systému WMS. Pro systém Jungheinrich WMS dokáže kamera rozeznat, zda se před vidlicemi nachází správný nebo nesprávný čárový kód, a to pomocí barevných překryvů v obraze kamery při průjezdu vozíku. Kromě výhod pro systematické řízení skladu mají řidiči vozíků prospěch z výrazně lepší kvality obrazu a také z funkce příjmu zboží přímo na volantu. Celkově lze říci, že digitální vidlicová kamera addedVIEW eliminuje skryté náklady zákazníků na vyhledávání zboží a chybovost. Proces se stává rychlejším, spolehlivějším a tím i výrazně ekonomičtějším.

Jungheinrich PowerCube

Ultrakompaktní vertikální uložení boxů napomáhá tomu, že PowerCube využívá efektivně celý skladovací prostor a dosahuje 4x vyšší hustoty skladování než běžný regálový systém. Výška systému až 12 m činí z PowerCube nejvyšší kompaktní skladovací systém ve své třídě. Ve skladu tak vzniká prostor, který lze využít pro rozšíření sortimentu nebo jiné účely. Systém Jungheinrich PowerCube je na trhu jedinečný také z hlediska flexibility. Automatický kompaktní skladovací systém pro malé boxy lze postavit na běžných průmyslových podlahách bez časově náročných úprav, jako je frézování a broušení, a lze jej proto snadno integrovat do stávajících skladů. Protože se vozíky pohybují pod boxy, lze systém PowerCube snadno přizpůsobit směrem nahoru různým výškám a konstrukcím budov. V případě potřeby jej lze také připojit k dopravníkovému systému.

Nově vyvinuté vozíky PowerCube se pohybují maximální rychlostí 4 m/s se zrychlením až 2 m/s². Mohou současně přepravovat dva boxy s hmotností až 50 kg. To rozšiřuje a usnadňuje použití z hlediska sortimentu, urychluje procesy reorganizace a maximalizuje obrátkovost na jeden vozík. Zároveň se vozíky mohou automaticky pohybovat v úrovni pod regálem. Díky škálovatelnému počtu vozíků lze obrátkovost systému PowerCube flexibilně upravovat v případě rostoucí poptávky, sezónních špiček nebo rozšíření sortimentu. Díky vysoce výkonným lithium-iontovým bateriím, které se během provozu mezidobíjejí, jsou vozíky připraveny k použití 24 hodin denně bez odstávek. Tím je zajištěna vysoká obrátkovost zboží a výkonnost systému. Protože lze vozíky za účelem údržby ze systému PowerCube vyjmout na úrovni podlahy, není na rozdíl od konkurenčních systémů potřeba žádná plošina pro údržbu.

Systém PowerCube kombinuje efektivní procesy a inovativní hardware s pomocí nejmodernější softwarové technologie. K výhodám patří také jednoduché připojení ke stávající IT infrastruktuře zákazníka a konstrukce softwaru pro maximální flexibilitu z hlediska požadavků na procesy a výkon. 

O ceně IFOY

Cena IFOY ("International Intralogistics and Forklift Truck of the Year") symbolizuje efektivitu a inovaci a je považována za nejvyšší ocenění v intralogistice díky své technické odbornosti. Nezávislá porota složená z předních mezinárodních odborných novinářů vybírá vítěze na základě třístupňového auditu IFOY. Ten zahrnuje kromě standardizovaného testu IFOY také IFOY Innovation Check, který provádějí odborníci z Fraunhoferova institutu IML, Drážďanské univerzity, Technické univerzity v Mnichově a Fraunhoferova institutu IPA. Sponzorem ceny IFOY, která je pod záštitou Spolkového ministerstva hospodářství a energetiky, je Svaz pro manipulaci s materiálem a intralogistiku v rámci VDMA. S nyní již celkem 12 vítězstvími od roku 2013 se společnost Jungheinrich zařadila na seznam nejlepších vítězů IFOY.

Máte otázky?