Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
ERD 220i získalo ocenění IFOY Award

ERD 220i získalo ocenění IFOY Award

Tento elektrický ručně vedený vysokozdvižný vozík zaujal porotu svou jedinečnou kombinací kompaktnosti, bezpečnosti a ergonomie a úspěšně porazil konkurenci v kategorii "Speciální vozidla".

Ocenění IFOY je již druhým oceněním pro vozík ERD 220i, který byl v roce 2021 vyznamenán cenou Red Dot Design Award jako "Best of the Best". Mezinárodní porota vybrala vysokozdvižný vozík Jungheinrich ERD 220i jako nejlepší novinku v tomto segmentu trhu. "Práce s elektrickými ručně vedenými vozíky již není kompromisem mezi bezpečností, kompaktností a ergonomií. S vozíkem ERD 220i stanovuje Jungheinrich nová měřítka pro bezpečné, optimálně chráněné a přitom superkompaktní elektrické vozíky. Jeho výkon je prvotřídní a je výzvou pro konkurenci."

Pro Christiana Erlacha, člena představenstva společnosti Jungheinrich pro oblast prodeje, je toto ocenění potvrzením inovační síly společnosti Jungheinrich: "Získání ocenění IFOY Award pro ERD 220i je obrovským potvrzením naší práce. Vozíky Jungheinrich nabízejí správnou odpověď na požadavky skladu budoucnosti. To nám dodává sebevědomí při tvorbě inovací. Ocenění IFOY Award je toho důkazem a obrovskou pochvalou pro celý náš tým, na který jsem obzvláště hrdý."

Kompaktnost, bezpečnost a ergonomie

Namísto instalace velké baterie mezi plošinu a vidlice, jak tomu bylo v minulosti, použila společnost Jungheinrich u modelu ERD 220i dva kompaktní lithium-iontové bateriové moduly, každý o kapacitě 130 Ah, které jsou integrovány do podvozku vozíku. Odstranění bateriové vany přináší velké výhody v oblasti výkonu vozíku: ERD 220i je o více než 300 milimetrů kratší než jeho předchůdce, což vede ke zmenšení prostoru přibližně o 25 procent. Díky kompaktním rozměrům je ERD 220i, který je určen pro flexibilní použití ve skladech a pro nakládku a vykládku kamionů, univerzální a obratný. Poloměr otáčení 1 985 milimetrů umožňuje přesné manévrování ve stísněných prostorech a umožňuje nové koncepce v budoucím plánování skladů. Vozík vyžaduje méně místa v uličkách, takže lze odpovídajícím způsobem zvětšit užitnou plochu skladu. Zákazníci tak mohou na stejné skladové ploše vytvořit větší skladovací prostor.

Kromě toho společnost Jungheinrich vylepšila rozložení hmotnosti u vozíku ERD 220i ve prospěch jízdních parametrů, což se projevuje silným zrychlením a jízdou rychlostí až 14 km/h. Díky úspoře místa může být vozík nabízen se 2 prostornými verzemi platforem, aniž by bylo nutné obětovat kompaktnost a obratnost. Obě platformy mají na třech stranách pevné boční ochranné panely a umožňují bezpečnou jízdu a pohodlné stání.

Díky nové verzi sloupu lze vozík ERD 220i využít kromě nakládky a vykládky také k zakládání. Nový triplex s výškou 3 760 mm nabízí zdaleka nejvyšší výšku zdvihu mezi vozíky v tomto segmentu. Současně je výška sloupu natolik kompaktní, že lze vozík bez problémů používat i uvnitř přívěsu. Kromě toho lze vozík ERD 220i také použít pro přepravu 2 palet současně, a to tak, že se zvedne zdvih opěrného ramene. Tím dochází k  výraznému zvýšení efektivity - zejména při nakládce a vykládce nákladních vozů.

"ERD 220i je kompaktnější, pohodlnější a bezpečnější než všechny ostatní vozíky v této třídě. ERD 220i díky nové koncepci baterie definuje nové standardy obratnosti, bezpečnosti a ergonomie. Nedělá žádné kompromisy, a proto je to vysokozdvižný vozík, který naši zákazníci dlouho hledali," vysvětluje Torben Sell, odpovědný produktový manažer společnosti Jungheinrich. ERD 220i s integrovanou lithium-iontovou baterií je součástí systému Jungheinrich POWERLiNE a stejně jako všechny modely POWERLiNE je až do dodání zákazníkovi neutrální z hlediska emisí CO2.

Ocenění IFOY Award pro ERD 220i

O ceně IFOY

Cena IFOY ("International Intralogistics and Forklift Truck of the Year") vyjadřuje efektivitu a inovace a díky své technické odbornosti je považována za hlavní cenu za inovace v intralogistice. Nezávislá porota složená z předních mezinárodních odborných novinářů vybírá vítěze na základě třístupňového auditu IFOY. Ten zahrnuje kromě neutrálního testu IFOY také kontrolu inovací IFOY, kterou provádějí odborníci z Fraunhoferova institutu IML, Drážďanské univerzity, Technické univerzity v Mnichově a Fraunhoferova institutu IPA. Cenu IFOY, nad níž převzalo záštitu Spolkové ministerstvo hospodářství a klimatu, zaštiťují Svaz pro manipulaci s materiálem a intralogistiku a Svaz robotiky + automatizace v rámci VDMA. S nyní již celkem jedenácti vítězstvími od roku 2013 se společnost Jungheinrich zařadila na seznam nejlepších účastníků IFOY.

Máte otázky?