Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
ERD 220i

ERD 220i - nejkompaktnější vozík ve své třídě

300 milimetrů menší rozměr L2 pro maximální prostorovou nenáročnost. Pevná a prostorná plošina pro stojící obsluhu, s boční ochranou ze tří stran. Nejkompaktnější, nejpohodlnější a nejbezpečnější vozík ve své třídě. To je nový elektrický  vysokozdvižný vozík s plošinkou ERD 220i.

V květnu 2021 společnost Jungheinrich na své virtuální tiskové konferenci představila nový elektrický  vysokozdvižný vozík s plošinkou ERD 220i. Tento vysokozdvižný vozík, který je navržen k flexibilnímu používání ve skladu a pro nakládku a vykládku nákladních vozidel, má rozměr L2 pouze 1065 mm a je tudíž nejkompaktnějším vozíkem ve své třídě. Ve srovnání se svým předchůdcem je vozík ERD 220i díky nové koncepci lithium-iontových baterií o více než 300 mm kratší, což znamená snížení prostorové náročnosti přibližně o 25 procent. Díky kompaktním rozměrům je tento vozík všestranný a hbitý. Poloměr otáčení byl snížen na pouhých 1985 milimetrů. Ve stávajících skladech se tak uvolní další místo a je zajištěno přesné manévrování i ve stísněných prostorech. A při plánování budoucích skladů lze díky tomu využívat zcela nové koncepty.

Torben Sell
produktový manažer společnosti Jungheinrich

„Vozík ERD 220i nabízí maximální prostorovou nenáročnost. Jízdní dráha vozíku vyžaduje méně prostoru a lze tím zmenšit šířky uliček.“

Kompaktní díky novému konceptu lithium-iontových baterií

ERD 220i

Místo instalace velké baterie mezi plošinu a vidle, jak tomu bylo v minulosti, použila společnost Jungheinrich ve vozíku ERD 220i dva bateriové moduly o kapacitě 130 Ah a integrovala je do podvozku vozíku. Odstranění těžké přihrádky na baterii přináší velké výhody z pohledu výkonu. Zlepšilo se tak rozložení hmotnosti vozíku ve prospěch jízdních parametrů. Důkazem je vynikající akcelerace a maximální rychlost až 14 km/h. Ušetřené místo také umožňuje nabídnout vozík se dvěma různými verzemi rozměrné plošiny pro řidiče, aniž by bylo nutné kvůli tomu obětovat kompaktnost a hbitost. Obě plošiny mají na třech stranách pevné boční ochranné panely a umožňují bezpečné řízení a pohodlné stání. „Vozík ERD 220i je kompaktnější, pohodlnější a bezpečnější než všechny ostatní vysokozdvižné vozíky ve své třídě. Díky nové koncepci baterie mění definici kompaktnosti, bezpečnosti a ergonomie. Nedělá žádné kompromisy a jedná se o vysokozdvižný vozík, který naši zákazníci dlouho hledali,“ vysvětluje Torben Sell.

Bezpečné a jednoduché použití na rampě

Nakládka a vykládka nákladních vozidel je jednou z nejtěžších intralogistických operací pro člověka i stroje. Společnost Jungheinrich proto pro vozík ERD 220i vyvinula různé funkce, které nabízejí větší bezpečnost, pohodlí a ergonomii a zajišťují tak vyšší produktivitu. Vozík díky ultrazvukovému senzoru rozpozná, když se nachází v nákladním vozidle. V tu chvíli se automaticky aktivují pracovní světla, která nákladní vozidlo osvětlí a zajistí rychlé a bezpečné zvedání palet – to se hodí zejména v časných ranních hodinách. Vozík také sníží rychlost na hodnotu nastavenou zákazníkem, aby řidič mohl překonat práh mezi nákladním vozidlem a skladem, aniž by zbytečně zatěžoval záda. Intuitivní nastavitelné odpružení vozíku ERD 220i, které se přizpůsobuje jeho zatížení, také ulevuje zádům obsluhy při jízdě po rampách. Jako bezpečnostní prvek, který zvyšuje viditelnost vozíku na přepravních trasách ve skladu, bylo do boční stěny integrováno chráněné LED světlo „Floor Spot“ (k dispozici jako doplňkové vybavení).

Uživatelsky přívětivé řízení a nakládání

ERD 220i

Další důležitá informace: nový vozík ERD 220i byl také vybaven systémem SmartPILOT, známým z modelů ERC. Tento systém umožňuje intuitivní ovládání všech funkcí vozíku pouze jednou rukou, je vybaven možností automatického centrování volantu a nyní je standardně výškově nastavitelný. „Nastoupíte a můžete jet – nové vozíky ERD 220i a ERE 225i se řídí neuvěřitelně snadno,“ říká Torben Sell. „Kladnými dopady implementace tohoto systému jsou kratší časy školení nových řidičů nebo často se měnících pracovníků a snížení únavy zaměstnanců." Nové rozhraní nabíječky umožňuje přímé připojení vozíku k externím rychlonabíječkám. Mimořádnou flexibilitu nabízí volitelná vestavěná nabíječka, která umožňuje nabíjení z jakékoli zásuvky.

Nový triplex

Vozík ERD 220i je vybaven novou verzí sloupu, což v budoucnu umožňuje jeho širší využití, a navíc k nakládání a vykládání lze vozík také používat k zaskladňování zboží. Nový triplex nabízí zdaleka nejvyšší zdvih vozíku v tomto segmentu – 3.760 mm. Stavební výška sloupu je tak kompaktní, že je možné vozík bezproblémově používat uvnitř přívěsů. Po zvednutí podpěrného ramene lze vozík ERD 220i také používat k transportu palet ve dvou patrech nad sebou. Tato funkce nabízí výrazné zvýšení efektivity, zejména při nakládání a vykládání nákladních vozidel.

Podívejte se, jaké výhody nový vozík ERD 220i přináší:

Máte otázky?