Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Udržitelnost Jungheinrich

Jungheinrich je opět jednou z nejudržitelnějších společností na světě

Získali jsme již potřetí platinový certifikát od společnosti EcoVadis za své firemní závazky, čímž jsme potvrdili své postavení mezi 1 % nejudržitelnějších společností na světě.

Mezinárodní ratingová agentura EcoVadis udělila společnosti Jungheinrich již potřetí v řadě platinový certifikát za společenskou odpovědnost. EcoVadis tak oceňuje mimořádný závazek společnosti v oblasti životního prostředí, pracovních a lidských práv, etiky a udržitelného zadávání veřejných zakázek. Platinovým certifikátem EcoVadis potvrzuje, že se Jungheinrich i nadále řadí mezi 1 % nejudržitelnějších společností na světě.

Dr. Lars Brzoska
Předseda představenstva společnosti Jungheinrich AG

"Jungheinrich vytváří udržitelnou hodnotu. Usilujeme o spojení ekonomického úspěchu s ekologickou a sociální odpovědností. Obnovená platinová certifikace EcoVadis dokazuje, že se nám to daří."

"Je pro nás potvrzením a zároveň závazkem, abychom v rámci naší Strategie 2025+ pokračovali v dalším rozvoji a rozšiřování našich závazků i v budoucnu. Udržitelnost je a zůstane základem aktivit našeho koncernu," říká Dr. Lars Brzoska, předseda představenstva společnosti Jungheinrich AG.

Průkopník v oblasti ochrany životního prostředí a lidských práv

Letos EcoVadis vyzdvihl zejména skvělé výsledky společnosti Jungheinrich v oblasti životního prostředí. V této kategorii jsme dosáhli maximálního počtu bodů mimo jiné díky účinným opatřením ke snižování skleníkových plynů a šetřením cenných zdrojů. Jungheinrich se jasně přihlásil k cíli 1,5 stupně a do roku 2030 chce zavést na všech místech a ve všech závodech po celém světě obchodní činnost s neutrálními emisemi CO2. Všechny závody společnosti Jungheinrich v Německu, včetně šesti německých továren, odebírají výhradně ekologickou elektřinu již od roku 2021. Od té doby skupina Jungheinrich pokračuje v prosazování přechodu na obnovitelné zdroje energie po celém světě. Mezitím byl přechod na zelenou elektřinu již plně dokončen ve 21 zemích. Důležitým faktorem je přitom i výroba vlastní solární energie. Za tímto účelem neustále pokračujeme ve vybavování svých provozoven vlastními fotovoltaickými systémy a naposledy jsme pokryli parkoviště centrály společnosti v Hamburku fotovoltaickým systémem o rozloze 1 100 m2. Jungheinrich šetří zdroje také tím, že repasuje použité vozíky. Při tomto procesu je až 99 % surovin použitých při výrobě vozíku znovu použito nebo recyklováno. Ve srovnání s výrobou nových vozíků tak společnost ušetří až 80 procent CO2e.

Kromě toho vynakládáme velké úsilí na zajištění dodržování lidských práv v rámci svého hodnotového řetězce. Za tímto účelem jsme rozšířili stávající systém udržitelného řízení veřejných zakázek tak, aby zohledňoval aspekty lidských práv. Za účelem zpřísnění interních procesů pro zajištění náležité péče v oblasti lidských práv jsme rovněž zavedli odpovídající systém řízení rizik a kromě pověřence pro lidská práva jsme definovali další orgány pro kontrolu odpovědnosti, jako je Rada pro lidská práva, složená z odborníků na lidská práva v rámci skupiny. Pravidelně jsou prováděny analýzy rizik s cílem je včas identifikovat, posoudit a předcházet možnému porušování lidských práv. 

Současná je platinová certifikace od společnosti EcoVadis třetím nejvyšším oceněním společnosti Jungheinrich v řadě po letech 2022 a 2021. Předtím společnost získala zlatý certifikát v letech 2020 a 2019. EcoVadis je považována za jednu z předních světových institucí pro hodnocení odpovědnosti podniků. Pouze 1 % nejudržitelnějších ze všech hodnocených společností získává od EcoVadis nejvyšší platinový certifikát. Celkem EcoVadis analyzuje řízení udržitelnosti více než 100 000 společností po celém světě s ohledem na životní prostředí, pracovní a lidská práva, etiku a udržitelné zadávání veřejných zakázek.

Máte otázky?