Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
Jungheinrich ve firmě AVO
Optimalizované vážení koření

Automatické vozíky spojují sila na koření ve společnosti AVO

Tajemství úspěchu společnosti AVO, jednoho z největších specialistů na koření v Evropě, je chuť a technologie. Snaha inovovat a renovovat donutila společnost AVO k tomu, aby optimalizovala intralogistické procesy za pomoci využití vhodné technologie.

Automatizace a optimalizace

Automatické vozíky (AVG-S) byly využity pro přepravu na vážící zařízení pro koření ze tří hlavních důvodů. Zaprvé k dosažení ještě větší přesnosti u kořenících směsí. Zadruhé k dosažení možnosti zcela sledovat recepty. A zatřetí k tomu, aby zaměstnanci nemuseli vykonávat neustále se opakující úkoly. Byl zde navíc požadavek zpracovávat menší dávky s odlišnými složkami, a přitom zabránit jakékoliv kontaminaci.

Goran Milosevic
Ředitel závodu AVO-Werke

„Byli jsme nadšeni, jak snadno získala obsluha potřebné znalosti a jak rychle se dokázala identifikovat se stroji.“

Automatické vozíky

Laserem řízené automatické vozíky mají u společnosti AVO na starosti přepravu při vážení koření již několik let. Jejich úkolem je s maximální přesností umístit sběrné nádoby do pozic pod lahvovací a dávkovací systémy.

Výhody automatických vozíků spočívají v laserové navigaci, která stanovuje optimální trasy, ale také prakticky eliminuje přepravní škody. Díky 98% dostupnosti nabízí velkou spolehlivost, minimální personální náklady a standardizované postupy.

Další výhodou je to, že AGV-S lze snadno integrovat do infrastruktury, takže není potřeba zpracování a čekací doba. Dalším pozitivním dopadem je to, že díky skladové navigaci není potřeba umísťovat značení na zem, takže rozvržení oblasti pro AGV-S lze např. při změně výrobních procesů flexibilně kdykoliv změnit.

Jako automatický vertikální vychystávací vozík jsme vybrali EKS 210. Klíčovými faktory pro toto rozhodnutí jsou: nosnost 1 000 kilogramů, rychlost jízdy 9 km/h, ale také dokonalá manévrovatelnost, která je při vážení koření v omezeném prostoru nezbytná.

Flexibilita a autonomie

Goran Milosevic, manažer prací v závodech AVO, vzpomíná: „Předtím jsme přenášeli materiály převážně ručně. Když jsme začali uvažovat o automatizovaných procesech, přepravní systém bez řidiče byl tím správným krokem.“ Základním rozdílem u automatizace je to, že místo osmi surovin je nyní společnost AVO-Werke schopna automaticky vážit, dávkovat a plnit čtyřicet druhů koření.

Z tohoto důvodu je Goran Milosevic systémem AGV-S naprosto nadšený a dodává: „Tento systém bych znovu zvolil bez jakéhokoliv zaváhání. Byl jsem překvapen, jak rychle a snadno získala naše obsluha nezbytné schopnosti a jak rychle se se stroji sžila. Dokonce nás chodí navštěvovat zákazníci, aby si prohlédli systém Jungheinrich AGV-S.“

Máte otázky?