Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
OSN Global Compact

Za spravedlivé a udržitelné hospodářství: připojujeme se k iniciativě UN Global Compact

Stáváme se součástí největší sítě celosvětové snahy o spravedlivou a udržitelnou ekonomiku: UN Global Compact. Tento krok je dalším důležitým milníkem v udržitelném směřování společnosti a podtrhuje její závazek k odpovědnému podnikání.

Iniciativa UN Global Compact je největší a nejvýznamnější světovou iniciativou pro odpovědné řízení podniků. Je založena na deseti univerzálních principech týkajících se lidských práv, pracovních standardů, ochrany životního prostředí a boje proti korupci. Jungheinrich se připojením k této iniciativě zavazuje, že tyto principy začlení do všech aspektů své obchodní činnosti a že je bude prokazovat formou výroční zprávy o pokroku. "Chceme udržitelné hospodářství pro lepší svět," vysvětluje Dr. Lars Brzoska, předseda představenstva společnosti Jungheinrich AG. "Připojením k iniciativě United Nations Global Compact zdůrazňujeme závazek společnosti Jungheinrich k odpovědnému a udržitelnému jednání."

Dr. Lars Brzoska
Předseda představenstva společnosti Jungheinrich AG

"Chceme udržitelné hospodářství pro lepší svět."

Společnost Jungheinrich se již v rámci své strategie udržitelného rozvoje zavázala k plnění cílů udržitelného rozvoje a zaměřuje se zejména na ochranu klimatu, udržitelnou výrobu a inovativní průmysl. Svými energeticky účinnými výrobky přispíváme k udržitelné transformaci intralogistiky a pomáháme svým zákazníkům dosahovat jejich klimatických cílů. V březnu letošního roku jsme ukončili veškerou výrobu vozíků se spalovacími motory a od té doby vyrábíme výhradně elektricky poháněnou manipulační techniku. Kromě toho díky technologii POWERLiNE nabízíme svým zákazníkům ekologické lithium-iontové vozíky, které jsou až do dodání neutrální z hlediska emisí CO2.

Navíc systematicky hodnotíme své dodavatele z hlediska lidských práv, životního prostředí a dodržování předpisů. V současné době je pravidelně zkoumáno více než 700 dodavatelů, kteří pokrývají 75 % celosvětového objemu nákupu. Cílem společnosti je do roku 2025 pokrýt 80 %. Všichni stávající i noví dodavatelé jsou kategorizováni podle ekologických, ekonomických a sociálních kritérií.


Máte otázky?