Call4Service
+420 313 333 111 Telefon
Kontaktní formulář
Newsletter
PM_Chomutov_Eröffnung

Slavnostně jsme otevřeli výrobní závod v Chomutově

Nový závod v Chomutově je jedním z nejmodernějších výrobních závodů pro vysokozdvižné vozíky na světě a již od června se v něm vyrábí retraky ETV 216i.

V pondělí 9. 10. 2023 jsme slavnostně otevřeli nejnovější závod na výrobu manipulační techniky v Chomutově. Z areálu o rozloze 37 000 metrů čtverečních, který se nachází asi 85 kilometrů severozápadně od Prahy, se v budoucnu stane centrum výroby vozíků s výsuvným sloupem. V rámci projektu za 60 milionů EUR vznikne více než 350 nových pracovních míst. Již v červnu jsme zahájili v Chomutově výrobu prvního typu vozíku – retraku ETV 216i. Tento závod je nejnovějším z 12 výrobních závodů společnosti Jungheinrich po celém světě a stává se ústředním prvek zvyšování efektivity a ziskovosti v rámci Strategie 2025+.

Sabine Neuß
Vedoucí oddělení technologií společnosti Jungheinrich AG

“Nový závod v Chomutově je jedním z nejmodernějších výrobních závodů pro vysokozdvižné vozíky na světě, který posune naši výrobu na vyšší úroveň." 

Sabine Neuß, vedoucí oddělení technologií společnosti Jungheinrich AG, dále dodává: “Rozšiřujeme naši výrobní kapacitu v rámci výrobní sítě v Evropě s cílem zajistit i v budoucnu uspokojení neustále rostoucí poptávky po naší manipulační technice." 

Počínaje modelem ETV 216i bude do závodu v Chomutově postupně přesunuta celá výroba vozíků s výsuvným sloupem. Jiří Rösner, ředitel chomutovského závodu společnosti Jungheinrich, říká: "Jsme rádi, že se můžeme stát součástí rodiny Jungheinrich a pokračovat v Chomutově v psaní úspěšného příběhu retraků. Náš tým se nadále rozrůstá, aby se tato vize stala skutečností."

ETV 216i nabíjení Li-Ion baterií

Od svého uvedení na trh před téměř pěti lety se model ETV 216i stal nejprodávanějším modelem vozíků Jungheinrich. Díky revolučnímu designu se tento vozík vyznačuje lepší ergonomií a je podstatně kompaktnější než ostatní retraky. ETV 216i je první retrak na světě s plně vestavěnou lithium-iontovou baterií a byl vyvinut v Norderstedtu.  Po přestěhování výroby do Chomutova využijeme kapacitu, která se v závodě v Norderstedtu uvolní, k rozšíření svého výrobního portfolia o náhradní díly pro další vychystávací vozíky.

Při projektování nového závodu v Chomutově byl kladen zvláštní důraz na efektivitu a udržitelnost. Celý závod, od pracovišť až po komplexní výrobní zařízení, využívá nejmodernější technologie. Kromě plně automatizovaného centra pro detailní zpracování kovů je například vybaven inovativní lakovací linkou, která současně spotřebovává méně energie i materiálu pro vysoce kvalitní práškové lakování. Výroba a montáž s digitálním asistenčním systémem mají za cíl zajistit efektivitu a kvalitu procesů. Toho je mimo jiné dosaženo využitím umělé inteligence.

Nový výrobní závod Jungheinrich v Chomutově

Závod v Chomutově je energeticky efektivní a optimalizovaný z hlediska emisí CO2. Tím je nejen nejnovější, ale také nejudržitelnější, jaký kdy společnost Jungheinrich postavila. Kromě využívání ekologické elektřiny a instalace tepelných čerpadel zajišťuje další úspory energie speciální tepelná izolace v prostorech kanceláří. Zároveň zde došlo ke snížení spotřeby vody za využití zařízení na sběr dešťové vody. Kromě toho se závod nachází na 1,5hektarové zelené ploše s původními keři a stromy a přispívá tak k podpoře místní biologické rozmanitosti.

Máte otázky?